Internetes társkeresés

internetes társkeresés

Munkatársunk, Kovács Lívia pszichológus, napjaink egyik legidőszerűbb kérdésével foglalkozik jelen írásában, ami szintén egy olvasói levél kapcsán került előtérbe a közelmúltban: Miben változtak meg a párkeresési szokások az Internetes korszak beköszöntével?

internetes társkeresés

Mik a hátrányai, előnyei a Netes randizásnak, ismerkedésnek? Milyen veszélyeket rejt magában az online nyilvánosság? Az internetes korszak beköszöntével a társkeresési szokások, módszerek is változtak. Azelőtt az emberek leginkább az iskolában, munkahelyen, szórakozóhelyeken ismerkedtek.

 • Vigyáz gyermek know
 • Vigyázat! Veszélyes lehet az internetes társkeresés | DÉLMAGYAR Szeged, Szeged és környéke
 • Minden ismerős minden szimpatikus találkozás egy nyerő
 • Veszélyes lehet az internetes társkeresés Munkatársunktól Ahogy egyre több az internetes társkereső oldal, úgy lesz egyre több az átverés is ezeken a helyeken.
 • Netes randik: Kitartónak kell lenni!
 • Tudj meg többet a Love.
 • Vannak, akik életük szerelmét ismerik meg egy-egy randioldalon, de előfordul, hogy csak néhány zavaros, vicces, vagy olykor megalázó sztorival leszünk gazdagabbak.
 • Internetes társkeresés buktatói - önnek már sikerült? - Blikk

Továbbá barátok, ismerősök révén, esetleg újsághirdetések alapján. Amióta az informatikai eszközök és az internethasználat a mindennapjaink részét képezik, azóta az Interneten történő párkeresés is elfogadottá, elterjedtté vált. Az internetes társkeresés előnyei Vizsgáljuk meg, milyen lehetőségeket, előnyöket rejt az internetes társkeresés! Az interneten való ismerkedés segítséget jelenthet azoknak, akik túlságosan elfoglaltak a munkájuk miatt, esetleg kistelepülésen élnek, ahol kevés az egyéb ismerkedési lehetőség.

internetes társkeresés

Továbbá azoknak is, akik szűk baráti körrel rendelkeznek, visszahúzódók, bátortalanok a kapcsolatteremtés terén. A földrajzi távolság sem jelent már akadályt, olyan emberek ismerhetik meg ily módon egymást, akik egyébként sohasem találkoztak volna.

Kitekintő: Párválasztás a teszervezd.huázadban - Az internetes társkeresés (2018.05.02.)

Az internetes párkeresés kényelmes és időtakarékos is, hiszen az otthona kényelméből, hangulatától függően mindenki annyi időt szánhat az ismerkedésre, amennyit megengedhet magának. Kényelmes és időtakarékos abban a tekintetben is, hogy rövid idő alatt sok ember kerül a párkereső személy látókörébe, akik közül válogathat saját igényei, elvárásai alapján.

Az internetes társkeresés előnyei

Ebben a személytelenebb térben könnyebben feloldódnak, bátrabban kezdeményezik a egyetlen lakás velen másokkal. Ezenkívül a visszautasítások közlése és fogadása is érzelemmentesebb az interneten keresztül, mint személyesen. A zárkózottak, nehezen ismerkedők számára nagy segítséget jelenthet az is, hogy a levelezések, telefon- és videobeszélgetések során fokozatosan, saját tempójukban nyílhatnak meg.

Ezentúl pedig a másik féllel ily módon kialakult személyesebb kapcsolat, szimpátia megkönnyítheti, feszélyezetlenebbé teheti a majdan bekövetkező személyes találkozást.

internetes társkeresés

Az online társkeresés buktatói A fentiekben leírt előnyök mellett számos buktatója is lehet az online ismerkedésnek. Nagy számban jelennek meg a társkereső oldalakon a hamis profillal rendelkezők, a kalandorok.

Ismerkedés az interneten

De ha a valódi személyiségükkel jelentkeznek internetes társkeresés be az emberek, abban az esetben is gyakran előfordul, hogy jobb színben tüntetik fel magukat a valóságosnál, és elhallgatják a kevésbé előnyös információkat magukkal kapcsolatban. Sokan a szándékaikat illetően sem őszinték. Azt sugallják, hogy hosszú távú párkapcsolatot keresnek, de valójában alkalmi partnerre vadásznak. Az Internet nyújtotta személytelenség miatt sokan gátlástalanná válnak, olyan dolgokat is megengednek maguknak, amiket a személyes térben nem tennének.

Mindezek következtében a komoly szándékkal rendelkező, őszinte társkeresők internetes társkeresés élhetnek át csalódást, gyakran érezhetik magukat internetes társkeresés, megalázottnak.

Társkereső BLOG

Nehézséget jelenthet az is, ha túl sokáig elhúzódik az online ismerkedési folyamat, és nem kerül sor a személyes találkozásra valakivel, aki már szimpatikussá vált.

Internetes társkeresés virtuális kapcsolattartás során ugyanis előfordulhat, hogy nem reális kép alakul ki a felekben egymásról, mivel internetes társkeresés csak a pozitív oldalát látják a másiknak. Hiszen a leveleket átgondoltan lehet megfogalmazni, a telefon- és videobeszélgetéseket akkorra lehet időzíteni, amikor a legjobb formájukat tudják nyújtani.

 • Társkereső iroda 92
 • Internetes társkereső, teszervezd.hu - az internetes társkereső oldal
 • Férfiak megismerni aachen
 •  Тот, что был в парке.
 • Пауза.
 • Он хотел прикоснуться к ней, но не посмел.
 •  Они ищут, господин.
 • Társkeresés az interneten, élet a társkereső oldalakon - Lélekbúvár

A személyes találkozásnál aztán gyakran kiderül, hogy a valóság mást mutat, mint a kialakult fantáziakép, és elkerülhetetlen lesz a csalódás. Említettük az előnyök között, hogy a földrajzi távolság már nem jelent akadályt az ismerkedésben. Ugyanakkor problémát is okozhat, hiszen megnehezíti az esetleges későbbi személyes kapcsolattartást. Sokan tartanak a személyes adataikkal, fotóikkal való visszaéléstől is, amiket megosztanak magukról az internetes társkereső oldalakon.

internetes társkeresés

Tanácsaim a Szívküldi társkeresőinek Az előzőekben tehát láthattuk az Interneten való ismerkedésben rejlő lehetőségeket és nehézségeket.

Milyen módon lehet tehát élni ezzel a társkeresési módszerrel úgy, hogy az lehetőleg eredményes legyen, és hogy minél kevesebb negatív tapasztalatot és megterhelő érzelmet éljünk át ezzel kapcsolatban?

Szerelem a Tinderen? – Az internetes társkeresés előnyei és buktatói - KötőSzó

Mindenekelőtt érdemes tájékozódni az online ismerkedés mikéntjéről, arról, hogy személy szerint számunkra milyen előnyöket és nehézségeket rejthet. Valamint érdemes előzetes információkat gyűjteni az egyes társkereső oldalakrólés csak azokon regisztrálni, amelyeket teljesen megbízhatónak, és az igényeink alapján megfelelőnek ítélünk. Lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében fontos lehet, hogy reális és nem túlzott elvárásokkal igyekezzünk internetes társkeresés és kezdeményezni a kapcsolatokat.

Szerelem a Tinderen? Az online társkeresőpiac zsúfolásig van magukat jobbnál jobbnak ígérő oldalakkal, szinte folyamatosan tűnnek fel az újabb trónkövetelők, melyek az örök szerelem ábrándjával kecsegtetnek. Ha azt hinnénk, hogy csak kevesen vágnak bele az internetes párkeresésbe, tévednünk kell: Magyarországon a legnagyobb honlapok havi milliós látogatói számmal büszkélkedhetnek. A nagy számok azonban nem mindenkinek kedveznek.

Ezenkívül fontos, hogy próbáljunk meg felkészülni a valótlan információkra, az esetleges kudarcokra és csalódásokra. Célravezető, ha magunkról is valós közléseket teszünk kezdetektől fogva, hiszen később úgyis mindenre internetes társkeresés derülne, és így sok kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat és a másik felet is.

Ha kialakul a kölcsönös szimpátia valakivel az első levélváltások alkalmával, akkor hasznos lehet a kapcsolattartást fokozatosan egyre személyesebb síkra terelni.

Az online társkeresés buktatói

Tehát a levelezés mellett telefonos- és videobeszélgetéseket folytatni, majd személyes találkozót szervezni. Hiszen ezek révén egyre pontosabb, hitelesebb információkhoz juthatunk a másik személyről.

Ön próbált már párt találni internetes társkeresőn?

Az intimitás, a másik személyhez való valódi közelség érzése csak a személyes kapcsolat során teremthető meg. A kezdeti személyes találkozásokat célszerű semleges, biztonságos helyszínre szervezni. Ilyen helyszín lehet internetes társkeresés kávézó, egy étterem, egy park vagy egy mozi és egy színház. A személyes találkozást követően már minden aszerint alakul, ahogy a hagyományos ismerkedési módszerek esetén.

Online keresed az Igazit? Íme az internetes társkeresés íratlan szabályai Life. Nem kell tartanod tőle, hiszen rengetegen így ismerkednek, és sok esetben ennek bizony házasság a vége. Mielőtt belevágsz, nem árt, ha néhány íratlan szabállyal tisztába kerülsz, hiszen a Tinder és társai kissé más terep, mint amikor az utcán vagy egy buliban ismerkedsz. Tisztázd magadban, mit szeretnél!

Ha komolyabbra fordul és elmélyülni látszik a kapcsolat két internetes társkereső személy között, akkor fontos lehet, hogy töröljék az adatlapjukat a társkereső oldalakról. Ha nem teszik meg, megrendülhet az egymásba vetett bizalom, ennek következtében pedig sérülhet formálódó párkapcsolatuk.

Elsősorban párkapcsolati kérdésekben fordulnak hozzá látogatóink. Mély szakmaiságot tükröző látásmódja, ugyanakkor gyakorlatias hozzáállása miatt igen közkedveltek írásai.

internetes társkeresés

Kapcsolódó írások.

Olvassa el is