logo

Újhagymás pogácsa

logo
Újhagymás pogácsa

Ha már itt az újhagyma szezonja, használd ki és készíts belőle ízletes pogácsát!
 
 
Hidegen és melegen is kiváló vendégváró, és az est hátralévő részében akár  italozás mellé is remek falatozni való vendégeidnek :)
 
 
 
Újhagymás pogácsa
 
Hozzávalók:

Tésztához:
– 50 dkg rétesliszt
– 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 10 dkg Kukoricaliszt
– 15 dkg sárgarépa
– 10 dkg margarin
– 2 db tojás
– 1 evőkanál só

Töltelékhez:
– 2 evőkanál aprított újhagyma
– 20 dkg reszelt sajt
– 1 tubus paprikakrém

Tetejére:
– olaj
– 10 dkg reszelt sajt
 
 
Így készítheted el!

Lereszeljük a sárgarépát és 1 dl vízzel összeturmixoljuk. A liszteket összegyúrjuk a tojásokkal, margarinnal, a fűszerekkel, a sárgarépapéppel és annyi vízzel, hogy nyújtható tészta legyen belőle. Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk. Az aprított újhagymát összekeverjük a paprikakrémmel és a sajttal. A tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a hagymás krémmel, feltekerjük, és ferdén háromszög alakúra felvágjuk. Beletesszük egy tepsibe, megkenjük a tetejét egy kevés olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal  és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat