logo

Ügyességi játékok gyerekeknek

logo
Ügyességi játékok gyerekeknek

Nem kis kihívás lekötni a gyerkőcök figyelmét! Vegyük például, hogy születésnapi zsúrra készültök, ahol szeretnél néhány ügyességi feladatot is bevetni. Ez esetben bemutatok néhány olyan ügyességi játékot, amely kellemes kikapcsolódás lehet egy délutánra.

Ne feledkezz el a győzteseknek járó jutalomról és hogy azoknak a résztvevőknek se vedd el a kedvét, akik nem voltak annyira formában, nekik is találj ki valami kis apróságot.

Hiszen a szórakozás, ami számít!

 

1. Találj bele az oroszlán szájába! 

Szükséges hozzá: papírtányér, csomagolópapír, ragasztó, olló, fekete filc, kötél

Fogj egy papírtányért és ragaszd rá egy nagy darab csomagolópapír közepére, majd vágj egy nagy lyukat a tányér közepén, ez lesz az oroszlán szája. Fogj egy író alkalmatosságot, mondjuk egy fekete filctollat és rajzolj sörényt, szemet, orrot, ha kész csíptesd fel valahová (pl. egy kifeszített kötélre). Minden gyerkőc kezébe adj 5 db kis kerek csomagolt csokit, vagy kitalálhatsz mást is :). A feladat beletalálni az oroszlán szájába, az nyer aki minél több – jelen esetben – csokit dob át száján.  Az édességet persze a végén bezsebelhetik :).

 

2. Nindzsa! 

Szükséges hozzá: Semmi.

Nevezz ki a kert, park, vagy bármilyen szabadtéri helyen egy rajt vonalat, ahová felállíthatod a gyerekeket.  Néhány méterrel eléjük állíts háttal egy gyereket. A feladat, hogy a többiek észrevétlenül, halkan mint egy nindzsa :), lopakodjanak a háttal álló gyerekhez. Amikor ő hirtelen megfordul, a többieknek rögvest mozdulatlanná kell válniuk. Akinek ez nem sikerül leül. A végső cél megérinteni a háttal álló gyerek vállát, akinek ez sikerül helyet cserélhet vele.

 

3. Nehezített futóverseny!

Szükséges hozzá: Valamilyen kötöző eszköz, például fonal. Ne olyan ami esetleg sérülést tud okozni.

A gyerekeket állítsd rajtvonalhoz és húzz egy célvonalat. Lábukat kösd össze a bokájuknál.  A feladat összekötött lábbal eljutni a célig, az nyer aki elsőként ér oda. Ezt célszerű füves, homokos terepen játszani,a sérülések elkerülése érdekében.

 

4. Liszthegy!

Szükséges hozzá: asztal, székek, műanyag poharak, műanyag kiskanalak, tálca, műanyagtál, liszt, csokoládé

Helyezz egy tálcára egy jól megpúpozott tál lisztet, a tetejére pedig egy kocka csokoládét. Ültesd le a gyerekeket a tál köré, és adj mindenkinek a kezébe egy kis kanalat és egy poharat. A feladat, hogy egymás után mindenkinek óvatosan vennie kell egy kiskanál lisztet a kupacból és a poharába tenni. Akinél a csoki kocka lepottyan, annak hátra tett kézzel meg kell enni azt, ott ahová esett. :)

 

Egy hozzászólás “Ügyességi játékok gyerekeknek”

  1. nagy frederika szerint:

    nagyon jo jatek gyerekeknek

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat