Társkereső hirdetések, Zseniális társkereső hirdetések a múlt századból | teszervezd.hu

Társkereső hirdetések telefonszámmal

Június A párkeresésnek minden korban megvoltak a maga jellegzetességei, de néhány, a századforduló idejéről talált házassági hirdetés egészen érdekesre sikerült.

Betűméret:

Ezek közül mazsoláztunk most. Kármán Nikola Ajánlom Hölgyek, Urak!

társkereső hirdetések

Diszkrét ügyekben megfigyeléseket, kutatásokat Budapesten, vidéken és fürdőhelyeken elfogad, bárkinek társkereső hirdetések, házasulandók vagyoni helyzetéről, előéletéről legnagyobb titoktartás mellett kimerítő és megbízható információt nyújt Sattler Miksa, hatóságilag engedélyezett irodája, Budapest, Király u.

Megdöbbentően hathat ez a társkereső hirdetésamely a Budapesti Hírlap egyik os lapszámában jelent meg, de ha elolvassuk az alábbiakban összegyűjtött, szintén ugyanabban a lapban feladott házassági hirdetéseketazért talán nem is volt rossz ötlet akkoriban igénybe venni ezt a szolgáltatást, és előzetesen lenyomozni társkereső hirdetések aktuális delikvenst. Melyik előkelőbb, érett korú úrhölgy hajlandó egyelőre felmenteni a kenyérkereset nyomasztó rabigája alól, a jogi doktorátus eléréséig támogatni jogvégzett, középkorú, nagyobb szabású törekvésű, bebizonyíthatólag nagy jövőjű úriembert, ki hálatelten hajtaná fejét az édes iga alá.

Leveleket »Fényes érvényesülés« jelige alatt továbbít a kiadóhivatal. Ezzel az ellenállhatatlan bemutatkozó szöveggel biztosan rengeteg hölgyet levett a lábáról az úriember, mert hát szép szarkazmus flört ám az igaz szerelem, de még szebb, ha valami haszna is van ugyebár… Egyesek szerint az sem árt, ha családban marad a vagyon, és az ember már eleve úgy válogat a felhozatalból, hogy inkább csak gyarapodjanak a javak.

társkereső hirdetések

Ajánlatokat teljes névvel »Földbirtokos« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít. Titoktartás biztosíttatik.

társkereső hirdetések

A boldogság fogalma mindig is relatív volt, híven tükrözi ezt ez a hirdetés is, amelyet minden bizonnyal egy kedves szülő adott fel. Intelligens, nemes családból való, 18 éves, szigorúan erkölcsös, jó nevelésű, házias, katolikus, szép leánykát akarok férjhez adni intelligens, művelt úrhoz. Leveleket »Boldog házasság« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít. Ez társkereső hirdetések a boldog házasság.

Ahogyan e másik történetből is valószínűleg életre szóló szerelem kerekedett, hiszen mi más számítana, mint hogy egy nő el tudja végezni a házimunkát, és nevelje a gyerekeket.

Jármű, Autó, Használtautó

Hogy mit szeretett volna a szóban forgó hölgy, az valószínűleg mellékes volt. Nagyon szép, háziasan nevelt húgomat férjhez adnám tisztességes, jó állású úriemberhez, esetleg gyermekkel bíró özvegyhez.

Levelek címzendők: »Finom lelkületű« jeligére. Akadt olyan is, aki nem érte be a vagyonnal, hanem az is számított neki, hogyan néz ki a leendő menyasszony, sőt ha már kívánságlistát írt, azért felkerült a szempontok közé, hogy legyen dolgos is az a nő.

Önálló, 30 társkereső hirdetések, keresztény kereskedő, koronát érő üzlettel házasság céljából megismerkedne olyan hajadonnal, akinek korona hozománya van.

Fényképpel ellátott ajánlatokat »Szorgalmas« jeligével továbbít a kiadóhivatal.

Társkeresés hirdetések

Sokan kerestek akkoriban ismeretség hiányában hirdetés útján férjet vagy feleséget, és volt is, aki segített számukra. Úgy tűnik, kifizetődött kerítőnek lenni.

társkereső hirdetések

Levélben tudakozódásokra szívesen társkereső hirdetések fölvilágosítással. Haszonlesők is akadtak szép számmal, e hirdetés éppen egy szép, korabeli példa erre.

Házasság céljából egy oly fiatal molett lánynak vagy özvegynek ismeretségét óhajtom, kinek párfogása révén egy biztos állást kaphatok.

Olvasási mód:

Én jelenleg egy nagyobb vállalat hivatalnoka vagyok, 28 éves, kiszolgált számvivő őrmester. Részletes és teljes címmel társkereső hirdetések leveleket »Barna magánhivatalnok« jelige alatt Zalaegerszegre kérek.

Ez ám a jó parti. Valószínűleg elhalmozták őt az ajánlatokkal, hiszen minden nő ilyen romantikus lelkű férfiról álmodik… Vagy nem?

L'art pour l'art - Társkereső hirdetések

Néhány hölgy is kiverte társkereső hirdetések biztosítékot a hirdetésével, itt van például ez, amelynek szándéka azért eléggé kétértelmű. Melyik éves vagyonos úr lenne csak vőlegénye csinos leánynak?

társkereső hirdetések

Jelige »Hamar elválunk. Elképzelhető, hogy csak féltékenységi jelenetet rendezett volna a hirdetést feladó hölgy, hogy a vagyonos úrral magára vonja a figyelmét annak, akit igazán társkereső hirdetések, de azért talán nem ártott óvatosnak lenni vele, hátha éppen ő volt az aktuális fekete özvegy, aki csak kifosztani szándékozta a gyanútlan áldozatokat. Sokan tréfának és kigúnyolásnak tartják az újság révén való megismerkedés célját, de hirdetésem minden heccelődés nélkül, komoly szándékkal teszem.

társkereső hirdetések

Leveleket »Jellemes fess férfi« jelige alatt a kiadóhivatal továbbít. Közvetítők kizárva.

Teljesen ingyenes társkereső, társkeresés regisztráció nélkül is

Szülők és gyámok figyelmébe! Ajánlatok hozomány megjelölésével e lapban jelezve »Boldogság« jelige alatt küldendők. Még több társkeresés az NLCafén:.

Olvassa el is