logo

Szilveszteri sütemény

logo
Szilveszteri sütemény

Nálunk már szinte hagyomány, hogy a Szilvesztert unokatesóméknál töltjük.
Ilyenkor összejövünk, sütünk-főzünk, majd aztán jókat eszünk-iszunk és beszélgetünk valamint egy kis filmmaratont is rendezünk. Mi így búcsúztatjuk az óévet :)
 
Idén én készítem el az édességet, melynek receptjét megosztom most Veled is.
 

Szilveszteri muffin

Hozzávalók:
– 4 db tojás
– 6 evőkanál cukor
– 4 dkg vaj
– 15 dkg étcsokoládé
– fél csomag sütőpor
– 6 evőkanál liszt

Vaníliás hab:
– 1 dl tej
– 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
– 1 kiskanál vanília aroma
– 2,5 dl tejszín (30%-os)
– 1 csomag habfixáló
– 2 evőkanál porcukor

Díszítés:
– 1 kis üveg színes cukorcsillag (cukorka hiányában csokoládé darabkákkal is megszórhatod)

 

Így készítheted el!

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a gőz fölött megolvasztott étcsokoládét is. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.  Muffin-papírral kibélelt muffin formába töltjük a tésztát, úgyhogy háromnegyedig legyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A vaníliahab elkészítéséhez a hideg tejbe beleszórjuk a vaníliás pudingport, hozzáadjuk a vaníliaaromát és egy habverővel keményre verjük. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a vaníliapudingot. Habzsákba tesszük az így elkészített krémet és nyomunk belőle a muffinok tetejére, végezetül megszórjuk mindegyiket cukorcsillaggal és már készen is van a szilveszteri édesség.

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat