logo

Sütőtök krémleves amire a vendégeid mindig emlékezni fognak

logo
Sütőtök krémleves amire a vendégeid mindig emlékezni fognak

Vendégvárás idején a háziasszony egyik nagy problémája, hogy mi kerüljön a vendégek elé az asztalra. Finom is legyen, mutatós is legyen, kiadós is legyen, egyszóval levegye a lábáról a vendégeket.

Az én egyik kedvencem a sütőtök krémleves, melyhez nem kell sok hozzávaló és nagyon gyorsan elkészíthető. Mi az amitől ez az egyszerű, de mégis ínycsiklandó étel igazán különleges lesz?

Hamarosan elárulom, de nézzük előbb a receptet:

Hozzávalók:

– 1 db közepes méretű sütőtök
– 1 kisebb fej vöröshagyma
– 2 dl tejszín
– Ízlés szerint szerecsendió, só, bors

Így készítsd el:

A vöröshagymát apróra vágva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott sütőtököt.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és puhára főzzük.
Tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszarakjuk a gázra. Folyamatos kevergetés közben hozzá öntjük a tejszínt, és újra felforraljuk.

Tálalási tipp amitől igazán különleges lesz a levesed: A sütőtök héjába tálalva elkápráztathatod vele a vendégeket.
Tetejére pirított tökmagot, bacont szórunk.

Egészségetekre! :)

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat