logo

Sajtos-sonkás batyu

logo
Sajtos-sonkás batyu

Ezzel az aprósüteménnyel lenyűgözheted vendégeidet.
Akár már a fogadásuknál is kínálhatod, és a délután vagy este folyamán is nagyon jó falatozni való, már amennyiben addig marad belőle :)

 
 

Következzen a recept:

Hozzávalók:

– 40 dkg liszt

– 15 dkg margarin

– 2,5 dkg élesztő

– 1 tojássárgája

– 1 teáskanál só

– 1-2 evőkanál tejföl

– 1 kávéskanál cukor

– tej

Tölteléknek:

– 15 dkg főtt sonka (apróra kockák)

– 5 dkg reszelt füstölt sajt

– 1 teáskanál mustár

– 1 teáskanál tejföl

– só, bors ízlés szerint

Tetejére:

– 1 db tojás

– szezámmag

 

Így készítheted el!

Az élesztőt összemorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejben és hagyjuk megkelni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a sót, a közepébe beleütjük a tojássárgáját és hozzáöntjük a megkelt élesztőt. Ezt az egészet jól összedolgozzuk, a lényeg hogy a tészta ruganyos legyen. Cipót formázunk belőle, letakarjuk egy kb. 1 órát kelesztjük. A sonkát apró kis kockákra összedaraboljuk (már daraboltan is meg tudod vásárolni a legtöbb boltban), és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a mustárt, tejfölt, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk és négyzet alakúra vágjuk. Közepükre beletesszük a sonkás tölteléket, majd a négyzetek átlós csücskét egymásra hajtjuk.Az így elkészített kis batyukat beletesszük egy kivajazott tepsibe, megkenjük a tetejüket a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat