logo

Papírgirland készítése lépésről-lépésre

logo
Papírgirland készítése lépésről-lépésre

Mi az ami egyetlen születésnapról sem hiányozhat?

Hát a Boldog Születésnapot! felirat  :)

Ezt akár Te magad is elkészítheted otthon, saját kezűleg, amelyet aztán évről-évre elővehetsz és használhatsz, vagy akár minden évben készíthetsz újabbat is.

Elkészítése nem megy hipp-hopp-ra, mondhatnám azt is, hogy kicsit időigényesebb feladat, de hidd el azért nem is akkora ördöngösség, hogy ne tudnád megcsinálni ;) :)

Na de vágjunk is bele :)

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:
– drapp színű kartonpapír
– kétféle mintás tetszőleges színű papír (például lányoknak rózsaszín, fiúknak kék)
–  a színes papírhoz passzoló színű filctoll
–  fehér lakkfilc
– olyan színű zsinór, amilyen színű papírt választottál
– ragasztó
– cikkcakkolló
– vonalzó
– körző
– ceruza
– papírlyukasztó

Vegyük sorra az elkészítésének mentetét!

1.  Egy papírlapra rajzolj fel egy körülbelül 15 cm magas háromszöget és vágd ki. Ezt a sablont helyezd rá a drapp kartonpapírra, rajzold körbe majd a cikkcakkollóval vágd ki. Ezzel az eljárással készíts összesen 20 darab háromszöget.

2. A sablon háromszöget vágd körbe, úgy hogy a végén egy nagyjából 1 cm-rel kisebb sablont kapj. Ezt helyezd rá a színes papírlapokra. Rajzold körbe és cikkcakkollóval ezeket is vágd ki. Mindkét mintás papírból  10-10 darab háromszöget készíts.

3. A maradék drapp kartonlapra körző segítségével rajzolj 20 darab 5 cm átmérőjű köröket, és vágd ki őket a cikkcakkollóval. Minden kör közepére rajzolj egy-egy kövérebb betűt, ami kiadja a “Boldog Születésnapot!” feliratot. A színes filctollal fesd ki a betűket és fehér lakkfilccel készíts rájuk pöttyöket, ez lesz a mintája :)

4. A drapp háromszögek közepére ragaszd rá a színes, mintás kisebb háromszögeket. Az így kapott kis zászlócskákat mintánként felváltva helyezd egymás mellé, csúcsukkal lefelé. A körökre írt betűkből rakd ki a “Boldog Születésnapot!” feliratot  és sorban ragaszd a zászlók közepére.

5. A zászlók legfelső sarkait lyukaszd ki és a színes zsinórra sorrendben fűzd fel a zászlókat. Azt már te döntöd el hogy az egész szöveget egy zsinórra fűződ fel, vagy elválasztva külön-külön, vagyis egy zsinórra a “Boldog”, majd egy másik zsinórra a “Születésnapot!” felirat kerül. A mondat vagy a szavak végeinél a zsinórra köss masnit és a zsinór légvégeire készíts hurkot., ahol majd fel tudod akasztani a girlandot.

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat