logo

Önkéntesek a rendezvényen

logo
Önkéntesek a rendezvényen

 

Sokan biztosan igénybe vesztek önkénteseket, akik segítenek a rendezvény lebonyolításában. A kezdő, és a gyakorlottabb önkéntesek is folyamatos figyelmet igényelnek, így jobb, ha rendesen felkészíted őket. Adunk pár tippet, hogy mire ügyelj velük kapcsolatban:

 
 
 

Rendezvény előtti eligazítás

eligazitas

Mindenképpen javasolt akár több, az esemény napját megelőző találkozó, ahol az összes kérdéses témakört együtt körbe tudjátok járni. Ezeken az alkalmakon jobban megismerheted a csapatod, illetve ők is Téged, és ami a fontosabb, hogy magát a szervezés alatt álló rendezvényt is. Éreztesd az önkéntesekkel, hogy ők is a csapatod tagjai, cserébe ők elhivatottabbak lesznek. Az eligazítások alkalmával megtudhatod azt is, hogy mik az önkéntesek gyengeségei, és erősségei. Ezzel energiát spórolsz meg, miközben a csapatodat erősíted, hiszen nem a rendezvény napján derül majd ki, hogy képes-e az önkéntesed a feladat ellátására, hanem tervezni tudsz előre, és mindenkinek a megfelelő feladatod oszthatod ki.

 

Kommunikáció

info

Biztosnak kell lenned abban, hogy minden önkéntesed rendelkeznek az összes rájuk vonatkozó információval, azaz, hogy az egyes rájuk bízott feladatok hogyan oszlanak meg, illetve, hogy mi a teendő, ha pl. elakadnak valamivel. Tisztáznotok kell előre azt is, hogy milyen öltözéket kell az eseményen viselniük. Ők nem biztos, hogy bármiről megkérdeznek majd, Te vagy az, kinek időben gondoskodnia kell a különféle tudnivalók célba juttatásáról.

 

A rendezvény napján való eligazítás

csapat

Sokan az önkéntesek közül elfelejtenek bizonyos dolgokat, még ha Te küldesz is nekik egy emlékeztetőt, akkor is. Éppen ezért, amikor megérkeznek a rendezvényre, tarts nekik még 1 eligazítást, hogy minden a helyére kerüljön a nagy napon! A kollégáidnak is figyelniük kell erre, tehát aki a szervezésben részt vesz, az jobb, ha tudja a saját dolgát, és körvonalakban a másikét is. A legjobb, ha mindenkinél ott van egy programterv, amiből puskázhat, illetve ha azt tudja, hogy kihez forduljon segítségért. Attól lesz gördülékenyebb, és profi a szervezés, ha a csapatod egy hullámhosszon van, amit csak Te tudsz elintézni! Még egy apróság: a rendezvény után, ahogy az állandó csapatodtól is, az önkéntesektől is kérj visszajelzést a rendezvényről, mert ez segíteni fog a későbbi munkád során.

+Tipp: a programtervet, amit az érkezéskor adsz oda minden egyes önkéntesnek egészíts ki azzal, hogy milyen kérdésre, milyen választ adjanak, hiszen ők is kapcsolatba kerülnek a vendégekkel, és ha így történik, akkor legyenek képben. Ez azért is hasznos, mert nem Téged keresnek meg az összes ilyen jellegű kérdéssel, hanem helyben megválaszolják azt, így a vendég elégedett lesz, Neked meg a nyakadba zúduló teendők száma ezzel is csökken! :)

Egy-egy sikeres üzleti rendezvény vagy találkozó megszervezéséhez további nélkülözhetetlen tanácsokat, tippeket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat