logo

Mézeskalács Karácsonyra

logo
Mézeskalács Karácsonyra

A Karácsony nem is Karácsony mézeskalács nélkül :)

Nálunk minden évben első helyen szerepel az elkészítendő édességek között.

Remek vendégváró, és még az ajándékoknál is hasznát veheted. Hogy hogyan? Készíts néhány mézeskalácsot külön is, egészen pontosan  annyit ahány ajándékozottad lesz, -legjobb ha valami egyszerű formát választasz amire könnyen lehet írni- , írd rá a nevüket, csomagold be valamilyen áttetsző fóliával és kösd egy szalaggal az ajándékra.

Íme a recept 30 darab mézeskalács elkészítéséhez:

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

- 2 dkg margarin
– 2 db tojás
– 2,5 dl méz
– 7 dkg cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1 db citrom reszelt héja
– 50 dkg liszt
– 1 evőkanál kakaópor
– 1 zacskó sütőpor
– 1 tojássárgája
– 1 evőkanál tejszín
– 3 evőkanál porcukor
– pár csepp keserű mandula aroma
– fél teáskanál fahéj
– 1 evőkanál facsart citromlé
– sütőpapír
– nejlonzacskó

Így készítheted el!

A vajat a tojással, mézzel, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, keserű mandula aromával és a fahéjjal összekeverjük, majd géppel hozzádolgozzuk a sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet, majd tésztává gyúrjuk. Letakarjuk és egy hűvös helyen kb. fél órát hagyjuk pihenni. A fél óra leteltével enyhén lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk. Lisztbe mártott formákkal tetszés szerinti alakzatokat szaggatunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral ebbe beletesszük a kiszaggatott tésztaformákat, megkenjük őket tejszínnel és tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A porcukrot elkeverjük a citromlével, a kapott fehér mázt nejlonzacskóba töltjük. A zacskó sarkát levágjuk majd a mézeskalácsokat tetszés szerint kidíszítjük, végül hagyjuk megszáradni.

Szükséged lenne még néhány édesség  receptre, és egy- két díszítési ötlethez mit szólnál, na és még pár egyedi csomagolási ötlet se jönne rosszul, ugye? Mindezt elküldjük Neked e-mailben.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat