logo

Marha a bográcsban

logo
Marha a bográcsban

Nagyobb családi-, baráti összejöveteleknél célszerű lehet valamilyen bográcsos ételt készíteni, az adagok és az előkészületek miatt is. Mivel egyrészt kevésbé melós, mint a grillrácson adagonként sütögetni  nagy mennyiségű húst és zöldségeket, másrészt biztosan mindenki jól lakik belőle, sőt még a másnapi ebédetek is biztosítva lehet. :)

A következő receptet ajánlom figyelmedbe :)

 

 

Bográcsos marhapörkölt

Hozzávalók:

– 1 kg marha lapocka

– fél kg marhaszív és máj vegyesen

– 1 nagyobb fej vöröshagyma

– 2 evőkanál zsír

– 1 kiskanál pirospaprika

– 2 dl száraz vörösbor

– 1 db paradicsom

– 1 db paprika

 

Így készítsd el!

A húst, a belsőségeket és a zöldségeket alaposan átmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. A bográcsban a már felforrósított zsírban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, belsőségeket és a zöldségeket, kicsit megpörköljük, majd felengedjük a borral és azonos mennyiségű vízzel és készre főzzük.

 

Jó étvágyat hozzá :)

 

Egy hozzászólás “Marha a bográcsban”

  1. Szilvia szerint:

    Tervezzük, hogy bezerzünk egy bográcsot, ezt a projektet most siettetni fogom, mert imádom a marga pörit, bográcsban pedig biztosan sokkal finomabb! Köszi a receptet! :-)

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat