logo

Leánybúcsúm története…

logo
Leánybúcsúm története…

Ma pontosan egy hete, hogy csengettek :) Hogy ki volt az…? A postás, aki a kezembe nyomott egy levelet, melyen a következő feladó volt olvasható: “Asszonyi alkalmassági bizottság tagjai és ítélőszék tagjai” – ?????
Csak álltam, és konkrétan háromszori elolvasására fogtam fel miről is van szó :D

A borítékot felbontva egy végzés fogadott, melyben “felszólítottak”, hogy 2014.08.23-án jelenjek meg a bizottság előtt egy 1 napos tárgyaláson. Benne volt a pontos cím és az időpont, elvárt öltözék illetve az is, hogy milyen következményekkel jár ha netán nem jelennék meg. Hát hogy a viharba ne jelennék meg! :)

Tele izgalommal, kíváncsisággal kezdtem el várni a szombatot, már ekkortól tervezgettem mit veszek fel, mikor kezdek el készülni, na és hogyan jutok oda stb. Tudjátok az ilyenkor szokásosan felmerülő női kérdések…

Hát valahogy így kezdődött az én leánybúcsúm története :)

Szerencsére aznapra mindegy lényeges kérdés tisztázódott és az “ítélőbizottság” egy tagja fuvarozott a helyszínre.

Megérkeztünk a címre kiszálltunk és elindultunk befelé, konkrétan nem tudtuk pontosan hova is megyünk még egyikőnk sem járt itt, de az udvarba (Gozsdu udvar) belépve pontosan velünk szemben kiáltozott nekünk a nagy tábla a helyszín nevével :). Elindultunk… közeledve én már kiszúrtam a kis csapatot, akik egy emelvényszerűn ülve várták jöttünket.

Szépen fel volt díszítve az a hely ahol mi ültünk, körben narancssárga lufik és az asztalon narancssárga kis dekorkövek díszelegtek. Igen, jól sejtitek a narancssárga a kedvenc színem, még erre is gondoltak :)

Ezt követően megkaptam a kis kellékeimet, úgy mint egy kis koronát amire fátyol is volt erősítve, narancssárga szalagot, amelyen a következő felirat áll: “Miss Ara 2014″ és még egy kis cuki csokrot. A lányokon is volt szalag, az övéké fehér volt és a következő egységes feliratozású: “Anita lánybúcsúja”. Ezt követően elfoglaltuk a helyünket, kértek nekem innivalót éééés vacsora következett :) Nagyon örültem neki, mert az egész napos izgalomra valahogy egész nap elfelejtettem enni :D A menü sültes tál volt kétféle körettel és savanyúsággal. A vacsi megkezdése előtt egyik barátnőm tósztot mondott a tiszteletemre, koccintottunk rá és neki láttunk :)

A vacsora végeztével izgalommal vártam a következő lépést. Beszélgettünk egy kicsit, majd egyikük átnyújtott nekem egy fakanalat mindannyijuk nevében, amelyre narancssárga kis szalagok voltak erősítve és a szalagokon mindenkitől egy jó kívánság az elkövetkező házas éveimre  :-P

Ezt követően lecsaltak a mosdóba és mikor visszamentünk a helyünkre az asztalon egy nagy kupac valami várt… Azért mondom, hogy valami, mert akkor még fogalmam sem volt mi lehet, mert le volt takarva egy hát persze, hogy narancs színű pléddel :) S ekkor következett az első feladatom.
Nem mondom, így visszagondolva ez volt az egyik legnehezebb és ha ez lett volna összekötve ivással, akkor lehet elvérzek… :) Na de ne szaladjak ennyire előre.

Szóval a feladatom a következő volt, a pléd alatt mindenkitől egy személyes ajándék várt. Amiket egyesével kellett előhúznom és kitalálnom kitől is kaptam és elmesélni a hozzá tartozó közös emlékünket. Nem mondom, hogy túl jól teljesítettem, talán lányos zavarom volt az oka, vagy az előtte lelökött két tequila :) Mindenesetre nagyon jó mulatság volt és rengeteget nevettünk a bénázásomon :)

A következő feladatom az úgynevezett vőlegény ismereti játék volt. Ekkor már kikerültem az asztal elejére és előttem felsorakozott összesen 8 kis tequila ( ha már rövid akkor részemről legyen ez, és ezt ők is tudták ezért is kérték). Összesen 11 darab kérdés intéződött hozzám, a lényege a játéknak a következő volt ha helyesen válaszolok mehetünk tovább a következő kérdésre, de ha nem akkor egy tequila elfogy az asztalról :) .  A kezdeti nem túl biztató teljesítményem után ennél a feladatnál már brillíroztam :) . Itt is nagyon jót mulattunk, mert persze kaptam olyan kérdést, amire nem tudtam a választ, és még magam is meglepődtem mikor szembesültem a helyessel :) .

Ezt követően átültettek egy másik székbe és előkerült egy kendőcske, ami persze a szememre került. Hűhhaaa, na most mi fog történni – gondoltam magamban. Egyszer csak megszólalt tudjátok a szokásos vetkőzős zene… Körben ujjongás, taps vihar- “Jajjj neeee, csipi pasit is kapok” -gondoltam magamban. De neeeem., tudták, hogy nem vágyom rá, így egyik drága barátosném lejtett egy kis táncot, mikor kitaláltam melyikük is az lekerült a kendő a szememről egy torta fogadott :D :P  Amit aztán felvágtunk és mindenki elfogyasztott belőle egy szeletkével.

Hááát a feladataim majdnem végéhez érvén, még egy utolsó kötelezettség várt rám, ami nem más volt, mint a fogadalomtétel. Egyik barátnőm olvasta én meg ismételtem utána, ahogy tudtam, érdekes és nem is olyan egyszerű dolog ez ám már így a vége felé, persze, hogy az én nyelvem is belebotlott és lett is hatalmas nevetés :D

A fogadalomtétel után megkaptam a kis oklevelemet, miszerint alkalmasnak ítéltek a házas életre és leányságomat lezáró kötelezettségeimnek eleget tettem. Persze, hogy ez a kedvenc színemben pompázó oklevél volt, amely egy vágódeszkára, csillogós kerettel volt elhelyezve.

A helyszínen lezárultak a feladataim, nem volt más hátra mint közösen átmenni egy szórakozóhelyre és mulatni amíg bírunk :)

Röviden és tömören ez az én lánybúcsúm története. Azért is osztottam meg veletek, mert hasonlóan vidámságban, nevetésben, örömökben gazdag lánybúcsút kívánok minden leendő arának.
S ti drága szervezők, ha végig, de tényleg végig a búcsúztatandó barátnőtök ízlésének megfelelő buli/összejövetel szervezésével foglalatoskodtok, rászabjátok azt a napot, akkor higgyétek el örök emléket és élete egyik legszebb napját adjátok neki :) Tudom, mert én is mindezt kaptam Tőlük, amit ezúton is köszönök :)

S akkor végszónak következzen néhány képkocka a lánybúcsúról ;) :)

[nggallery id=3]

Ha Neked is van hasonló élményed/tapasztalatod lánybúcsúval kapcsolatban oszd meg velem bátran :)
Kíváncsian várom Te történeted, legjobb vagy épp legrosszabb (ha volt ilyen) pillanatod akár résztvevőként akár szervezőként élted azt át ;)

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat