logo

Koronatorta a Te királykisasszonyodnak!

logo
Koronatorta a Te királykisasszonyodnak!

Közeleg a kislányod születésnapja és szeretnéd meglepni a saját kezűleg készített tortával :)

Akkor ezt a receptet Neked találták ki  ;)

Koronatorta királykisasszonyoknak

Tortalapokhoz:
– 40 dkg liszt
– 1 dkg sütőpor
– 1 dkg szódabikarbóna
– 10 dkg cukor vagy természetes édesítőszer
– 3 db tojás
– 0,7 dl olaj
– 3 dl víz
– 15 dkg natúr gyümölcspüré
– 2 evőkanál olaj

Kekszhez:
– 15 dkg búza finomliszt
– háromnegyed teáskanál sütőpor
– 4 evőkanál cukor vagy természetes édesítőszer
– 35 gramm vaj
– 1 felvert tojásfehérje
– fél teáskanál vaníliaaroma
– 4-8 darab gyümölcsízesítésű cukorka

Krémhez:
– 1 csomag vanília pudingpor
– 2,5 dl tej
– 55 gramm krémsajt
– 7,5 dl felvert tejszínhab

 

Így készítsd el!

A krém elkészítéséhez egy közepes méretű edényben a tejet és a pudingport összekeverjük. Rátesszük a tűzre majd egy kézi habverővel addig verjük amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. Egy másik tálban elektromos habverővel a krémsajtot simára verjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és az egészet simára keverjük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Két darab 22 cm-es kerek tortaformát kivajazunk és kibéleljük az alját sütőpapírral. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, cukrot vagy természetes édesítőt, a vizet, a tojásokat, a vaníliaaromát és az olajat. Megfelezzük és az előkészített tortaformákba töltjük. Kicsivel több, mint fél órát sütjük a lényeg hogy csináljunk tűpróbát és amikor a közepébe szúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki akkor már átsült. Ekkor kivesszük és egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Közben a sütőt felmelegítjük 190 fokra és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Enyhén belisztezett nyújtódeszkán kb 20×15 cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel kivágunk a tésztából 16 db téglalapot, amelyeknek az egyik végét csúcsosra vágjuk. A téglalapok középső részét egy kisebb tetszőleges alakú kiszúróval kiszúrjuk, majd óvatosan a tepsibe tesszük őket. A gyümölcsös cukorkákat egy nejlonzacskóba tesszük és sodrófával összezúzzuk. A cukorkadarabokat óvatosan belehelyezzük az előzőleg kivágott tetszőleges formákba, majd betoljuk a sütőbe és nagyjából 6-8 percet sütjük, majd kivesszük őket és hagyjuk kihűlni.
Az egyik tortalapot egy tálcára tesszük és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd ráhelyezzük a másik tortalapot is. A felvert tejszínből kiveszünk 2 deciliternyit. A maradékba óvatosan beleteszünk 1-2 csepp rózsaszín ételfestéket. A rózsaszín habbal lekenjük a torta tetejét és oldalát, koronát formálva beleszurkáljuk a kisütött kekszeket hegyes,csúcsos végükkel felfelé. A maradék habot egy habzsákba vagy nejlonzacskóba tesszük és kis pöttyöket nyomunk a korona köré és a torta aljára.

+Tipp: Természetesen ugyanezen recept alapján kis királyfiknak is készíthetünk koronatortát, csak abban a cukorkák és a használt ételfesték is legyen fiús vagy gyermekünk kedvenc színe :)

 

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat