logo

Két tipp szabadtéri játékra

logo
Két tipp szabadtéri játékra

Születésnapi zsúrra készültök, vagy nálatok gyűlnek össze a gyerkőcök egy délutáni kikapcsolódásra?

Neked pedig ötleted sincs mivel foglald le őket egy egész délutánra…?

Ne ess kétségbe, van megoldás!

 

Íme két játékos, mozgásos elfoglaltság:

 

1. Fogócska, nem a megszokott módon!

Kezdetben ugyanúgy működik, mint a hagyományos változata. Van egy fogó, aki próbálja elkapni a többieket. Amint elkap valakit, máris bekövetkezik a változás, ugyanis nem az lesz a fogó, akit elkapott, hanem már mindketten fogók lesznek! Nekik egymásba kapaszkodva (kézen fogva, karon fogva stb.) kell a többi társukat kergetni és ismét elkapni valakit, aki ismét csatlakozik a fogók társaságához… és próbálnak mindenkit elkapni.

Az nem számít, hogy a fogók melyik tagja kapja el az újabb embert, a lényeg itt a sok rohangáláson, és nevetésen van, ahogy az egymásba kapaszkodó fogók megpróbálják összehangolni lépéseiket, mozdulataikat több-kevesebb sikerrel :)

 

2.  Maradj ahol vagy!

Kevesebb és több gyerkőc is játszhatja egyszerre.

Először is kell egy játékvezető, akit célszerű úgy kiválasztani, hogy abból ne legyen sértődés, például valamilyen kiszámolós mondókával, vagy “ki húzz a rövidebbet” módszerrel.

Ha meg van a játékvezető, akkor neki az lesz a feladata, hogy minden játékost egyenként jól pörgessen meg a saját tengelye körül, a következőképpen:
A játékos kinyújtja a kezét, a játékvezető pedig megfogja azt jól körbeforgatja, majd elengedi. A játékos szédülten kimegy a játéktér közepére miközben próbálja visszanyerni az egyensúlyát.

A játékvezető egyszer csak felkiált: ” Szobor vagy! Maradj ahol vagy!”
A játékosnak ekkor, bármilyen pozícióban is van teljesen mozdulatlanná kell dermedni.

A játékvezető egymás után eljátssza ezt minden játékossal, és így a játéktér szép lassan megtelik egyre viccesebb szobrokkal… Ha kinevették magukat kezdődhet egy újabb menet :)

Ha a körülmények lehetővé teszik, ügyeljünk arra, hogy lehetőleg mindenki legyen egyszer játékvezető!

 

Kellemes szórakozást :)

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat