Ismerősök nap

Ha Lemegy A Nap

‎Milyenkor kell csendben maradni - Jó napot ismerősök - Single by Beáta Karda on Apple Music

A Facebook tényleg csak 26 ismerősünk bejegyzéseit mutatja minden nap? Ismét terjed a Facebookon egy szöveges bejegyzés, amellyel kapcsolatban már a Facebook is úgy érezte, hogy érdemes megszólalnia.

Miközben a Facebook egyre nagyobb erővel küzd az álhírek, a ismerősök nap és a propaganda terjedése ellen, időnként még saját magára is figyelnie kell. Egész pontosan azokra a hoaxokra, amelyek magát a közösségi oldalt érintik, merthogy szép számmal léteznek ilyenek is. Volt már olyan, ami arról szólt, hogy a Facebook színe megváltozik vagy azt ajánlotta, hogy meg lehet változtatniismerősök nap regisztrációért pénzt fognak kérzni Zuckerbergék, valamint, hogy a hírfolyam algoritmusa csak 26 ismerős bejegyzéseit engedi látni.

ismerősök nap

Ez utóbbi az elmúlt napokban ismét terjedni kezdett, de természetesen továbbra is hoaxról van szó. Ezúttal viszont maga a Facebook is megszólalt, hogy cáfolja az álhírt. Maga a szöveg ben indult először útnak a ismerősök nap oldalon.

Ellenkező esetben a Facebook maga válogatja meg azokat.

Tech: A Facebook tényleg csak 26 ismerősünk bejegyzéseit mutatja minden nap? | teszervezd.hu

Az Urban Legends blog korábban lementette a bejegyzés ismerősök nap változatát is. Mit lehet tenni? Ismerősök nap lehet elkerülni, hogy ne mindig ugyanazt a 26 FB-os barátod lásd — és szinte senki mást?

Ez a bejegyzés megmagyarázza, miért nem látjuk a barátaink összes bejegyzését. Vicces, azt hittem, ha követem a facebook-on, meglátom, mit tesz közzé. Többé már nem A hírfolyamodban tapasztalhattad Te is a közelmúltban, hogy csak néhány ember bejegyzéseit mutatja be a Fb, kb.

billentyűs hangszerek

Ráadásul többször is ugyanazt, mert a facebooknak új algoritmus van. A rendszerük kiválasztja azokat, akik el fogják olvasni a bejegyzésedet. Most viszont mégis úgy döntöttek, hogy jelzik, egyetlen szó sem igaz a posztból, mert a jelek szerint az újra és újra felbukkan a hírfolyamban. Ráadásul az Instagram esetében nemrég szintén ki kellett adni egy közleményt, mert szinte szóról szóra egy ilyen ismerősök nap terjedt ott is.

ismerősök nap

Ramya Sethuraman, a Facebook termékmenedzsere szerint az egész egy kitaláció, ilyen algoritmus nem létezik. Nem is lenne értelme készíteni, mert ha valaki csak ugyanazokkal az emberekkel találná magát szembe, jó eséllyel nem térne vissza a Facebookra, hiszen az unalmassá válna számára.

ismerősök nap

A céljuk pedig az - fogalmaz Sethuraman —, hogy minél változatosabb és érdekesebb legyen a hírfolyam. A megjelenő tartalmakat az alapján rangsorolja a Facebook, hogy kit mi érdekelhet a leginkább.

Olvasási mód:

A Facebook algoritmusa azt is mérlegeli, az adott poszt mennyire indítja be a beszélgetést a felhasználók között. Egy élő videó például előrébb helyezkedik el a rangsorban, mint egy sima videó, mert ahhoz jó eséllyel sokkal többen szólnak majd hozzá. De ugyanez a helyzet azokkal a posztokkal is, amelyeket sokan osztanak meg. Sethuraman szerint ezért előfordulhat, hogy ugyanazoktól az emberektől láthat valaki bejegyést a hírfolyama tetején, így valószínűleg ez adta a fent említett hoax alapját is.

Mindezt viszont azonnal meg is lehet cáfolni, ha elkezdünk lefelé görgetni. A szakember azt javasolja, hogy ha egy adott illető bejegyzéseiről mindenképpen szeretnénk tudni, akkor használjuk a profilján található "Megjelenítés elsőként" funkciót, így ismerősök nap hírfolyamunk tetején ő szerepel majd.

Apple Footer

Facebook A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!

Olvassa el is