logo

“Ilyen alkalmakra libamáj dukál…”

logo
“Ilyen alkalmakra libamáj dukál…”

Mindenki életében vannak soha vissza nem térő alkalmak, legyen az egy eljegyzés, egy házassági évforduló vagy egy-egy születésnap stb. ez mind-mind olyan esemény, amelyek már önmagukban kiérdemlik, hogy különleges étellel készüljünk rá.
 
Ahogy keresztanyám mondaná : “Ilyen alkalmakra libamáj dukál” :D

 

Következzen két igazán különleges recept, melyekkel megkoronázhatod életetek fontos eseményeit :)
 

1. Libamáj parfé

Hozzávalók:

– 30 dkg libamáj
– 0,5 dl konyak
– 0,3 dl olívaolaj
– 3 dl tejszín (30%-os)
– 1 csomag habfixáló
– só, bors ízlés szerint

Így készítheted el!

A libamájat félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük egy serpenyőben és hagyjuk kihűlni. Majd egy szűrőn áttörjük, hogy krémes állagú legyen. Meglocsoljuk a konyakkal és az olívaolajjal majd fűszerezzük sóval, borssal és összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és beleforgatjuk a libamáj krémbe. Hideg vízzel kiöblítünk néhány fém vagy műanyag formát és ebbe belekanalazzuk a krémet. 30-40 percre fagyasztóba tesszük. Tálalásnál egy pillanatra forró vízbe mártjuk a formákat, így könnyedén tányérra boríthatjuk a parfénkat. Tetszés szerint zöldségekkel kínáljuk.

 

2. Boros-narancsos kacsafalatkák

Hozzávalók:

– 1,5 kg-os kacsa
– 2 db narancs
– 1 fej vöröshagyma
– 1 dl száraz vörösbor
– 1 teáskanál szárított kakukkfű
– 4 evőkanál szárított petrezselyem
– 1 l zöldségleves
– só, bors ízlés szerint

Így készítheted el!

A kicsontozott kacsát, bőrével együtt kétszer ledaráljuk. Az egyik narancs héját hozzá reszeljük a darált húshoz, majd a  meghámozott narancsokat felkockázzuk és beleszórjuk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, meglocsoljuk a száraz vörösborral, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük. Egy alufóliára tesszük a fűszeres darált húsos masszát, szépen eligazgatjuk, majd szorosan feltekerjük a két végét lezárjuk. A felforralt zöldséglevesbe tesszük és lassú tűzön kb. fél óra alatt készre főzzük.  Ha kész kivesszük, kihűtjük kicsomagoljuk és áttesszük egy új alufóliába, amit szintén szorosan feltekerünk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt beleforgatjuk a szárított petrezselyembe, majd felszeleteljük és narancs szeletekkel, zöldségekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat