logo

Így szervezz élőzenét

logo
Így szervezz élőzenét

Megeshet Veled, hogy élő zenét szeretnél a rendezvényeden.
 
Melyiket választanád, egy DJ-t vagy egy zenekart?
Úgy gondolod, hogy túl sok vesződség megfelelő szakembert választani?
 
Ne aggódj, az alábbiakon végigmenve segítséget kaphatsz a döntésedhez:

 
o  Ha nincs elég kereted vagy egyéb anyagi megfontolásból úgy gondolod, hogy az élő zene nem szükséges, gondold át újra a témát. A szóló énekesek és kisebb zenekarok esetenként olcsóbbak, mint például egy profi DJ. Nekik nem szükséges a drága hangtechnika bérlése, vagy biztosítása sem, mert saját hangszerekkel dolgoznak. A jelenlegi gazdasági helyzetben jókora eséllyel találhatsz akár nevesebb fellépőket is olcsóbban.

o  A zenészek jobban reagálnak bizonyos helyzetekre. Ha CD-ről történik a bevonulás, ami véletlenül elhúzódik egy picit, esetleg nem elég hosszú a szám, amit kiválasztottál, akkor újat kell indítani vagy újraindítani azt. Ez elég kellemetlenül megtöri a pillanatot. Ezzel szemben egy zenész látja az eseményeket és könnyen kipótolja a hiányzó időt.

o  Az élő szórakoztatás sokkal emlékezetesebb.
Sok vendéget megkérdeztek különféle rendezvények után, hogy mire emlékeznek, mi tetszett nekik a legjobban. A válaszuk több alkalommal is az élő előadások, zenék, és egyéb szórakoztató programok voltak.
Ez akkor lehetséges, ha a program és az esemény témájával összhangban van az előadó vagy a zenekar.

 

Nos, remek. Marad az élő zenekar ötleted, de hogy választod ki a megfelelő szakembereket? Tudod, hogy milyen zenét szeretnél?
Kezdd azzal, hogy végig gondolod, hogy milyen zenét szeretnél és milyet nem, illetve, hogy a vendégeknek mi lenne a legmegfelelőbb. Milyen közös emlékeik vannak, milyen például a cég arculata, vagy az esemény témája, összességében mi az ami az adott eseményhez illik?

 

Olyan szakembert válassz, aki vagy akik:

átérzik a kellő pillanat fontosságát és nem olyan zenét szolgáltatnak, mintha egy CD-ről játszanának, és emellett kötelező szüneteket tartanak 20 percenként, stb.

alkalmazkodni tudnak a helyszínhez, az esemény témájához, és a vendégek jó hangulatát fent tudják tartani, azaz változatos repertoárral rendelkeznek.

odafigyelnek a vallási hovatartozásra, és a nemzeti vagy nemzetközi értékekre, esetleg képesek olyan dallamokat játszani, mely az adott nép képviselői számára jól esik.

alkalmazkodnak például az öltözködési elvárásokhoz, mivel néhány esetben a rendezvény témájához illő öltözéket, akár kosztümöt is viselniük kell.

– olyanokat, akik végig mosolyognak a munkájuk közben, hiszen nincs is annál rosszabb, amikor unott arcokkal görnyedve zenélnek a művészek közvetlenül a vendégek közelében, mintha valami rabszolgák lennének, akik kényszerből vannak a helyszínen…
 
Bárhogy is alakul, Neked előre egyeztetned kell a zenészekkel, mert tudnotok kell, hogy milyen programok követik egymást.
Gyűjts tapasztalatokat, bővítsd folyamatosan a fellépőid névlistáját, nem kell hozzá más, csak az, hogy nyitott szemmel járj. Aki keres az talál! :)
 
Egy-egy sikeres üzleti rendezvény vagy találkozó megszervezéséhez nélkülözhetetlen tanácsokat, tippeket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

 

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat