logo

Így készülj fel biztonságosan egy kerti grillezésre

logo
Így készülj fel biztonságosan egy kerti grillezésre

A grillezésnek is lehetnek veszélyei… Nem is gondolnád, mennyi minden múlik az alapanyagok biztonságos beszerzésén és elkészítésén. Ha Te sem szeretnéd, hogy rossz szájízzel emlékezzenek a kerti partidra, akkor 3 alapszabályt mindenképpen be kell tartanod.

1. Az alapanyag, amit felhasználsz mindig legyen kifogástalan

A grillezéshez a legjobb, ha friss nyersanyagokat használsz, legyen szó húsról vagy zöldségekről. Ha mégis fagyasztott élelmiszer mellett döntesz, ügyelj rá, hogy az teljesen felengedjen és megfelelően átsüljön kívül-belül, de ne égjen oda. Ez utóbbi a friss alapanyag esetében is érvényes.

2. Nyers anyagok és kész ételek megfelelő elkülönítése

Erre már a vásárlásnál is ügyelned kell. Amikor beszerzed a szükséges hozzávalókat gondoskodj róla, hogy a bevásárló kosaradba a nyers és az azonnali fogyasztásra szánt élelmiszerek ne szennyezzék be egymást. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, hogy azokat az ételeket, amelyekről tudod vagy félő, hogy levet eresztenek elkülöníted a többi élelmiszertől. A grillezés előtt is megkönnyíted a dolgodat, ha minden hozzávalót külön tálra teszel. Majd a tálalásnál az elkészült ételeket mindig tiszta tányérra helyezd, NE a korábban nyers alapanyagok tárolására használtra.

3. Megfelelő lehűtés

A hűtést és fagyasztást igénylő hozzávalókat ajánlott a bevásárlás végére hagyni, vagy legalább erre a célra kiválóan alkalmas hűtőtáskába vagy szatyorba tenni és abban szállítani hazáig vagy a buli helyszínéig. A lakoma végeztével a megmaradt ételeket minél hamarabb hűtsd le.

Ha a fenti szabályokat megfogadod és betartod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a grillezni kívánt hús és zöldségek nem szaladnak el a vendégeid elől, és ők sem a legközelebbi meghívásod elől. :)

 

 

 

Egy-egy sikeres családi vagy baráti grillezés megszervezéséhez elengedhetetlen információkat, tippeket, recepteket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

Nincs hozzászólás “Így készülj fel biztonságosan egy kerti grillezésre”

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat