logo

Hogyan nyerd meg a résztvevőidet 7. rész

logo
Hogyan nyerd meg a résztvevőidet 7. rész

Előzmény: Hogyan nyerd meg a résztvevőidet 1. rész2. rész , 3. rész, 4. rész, 5. rész és 6.rész.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kíváncsiság

kivancsi

Amikor a célközönséged szembe találja magát a marketingeddel, akkor többször is felteszi magának a kérdést: “Miről van szó?”

A kíváncsiság rendkívül erőteljes fegyver, amit ki is kell használnod. Minél jobban kíváncsi a célközönséged, annál nagyobb az esélyed arra, hogy részt akarjon venni a rendezvényeden. Természetesen meg kell húznod a vonalat a megfelelő értéknél, hiszen, ha túlzásba viszed, akkor átcsap idegesítő dologgá az egész taktika. Gondolj csak a reklámokra. Van, ami magával ragad, és van, amitől frászt kapsz. Ez az alapvető különbség a jól megtervezett és alkalmazott technika, valamint a túlzásba vitt módszer között.

 

Légy bizarr!

bizarr

Te is tudod, hogy miként működik a marketing, hiszen részben vevőként is megtanultad már a nyelvét. Mára az olyan jellegű próbálkozások, mint pl. a “spórolj”, “ingyen” vagy a “vedd meg MOST” már kezdik elveszíteni a hatásukat. Minden nap találkozunk ezekkel a szavakkal, elcsépeltekké váltak. Az eredetiség és a bizarrság viszont folyamatosan vonzza a célközönség figyelmét. Az általános megközelítés unalamassá válik hamar, viszont, ha teszel bele egy csavart, akkor olyan fegyverré teheted, mellyel célt ér majd az üzeneted.

 

Készíts listákat

listak

Nem magadnak a szervezéshez, -mert az ugye alapvető- hanem a leendő vendégeidnek. A listáknak hatásuk van. Megszoktuk, hiszen a pontokba szedett információval naponta találkozunk. Miről szóljon a listád és hogyan építsd bele a marketing stratégiádba?

Például arról, hogy

  • miről szól a rendezvényed

  • miért vegyenek az emberek részt

  • stb.

A listák által tisztábbá, átláthatóbbá válik az üzeneted. Nem szabad túl részletesre és hosszúra írnod, mert úgy elveszik az erejüket. Cselekvésre kell buzdítaniuk, kíváncsiságot kell generálniuk, emellett viszont át kell adniuk a fontos információt is.

Egy-egy sikeres üzleti rendezvény vagy találkozó megszervezéséhez további nélkülözhetetlen tanácsokat, tippeket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat