logo

Grillezett ponty

logo
Grillezett ponty

Nemrég egyik megszállott horgász barátunktól kaptunk egy pontyot…!
Hirtelen nem is tudtam mit kezdjek vele, mondtam is a nagy horgásznak, most már akkor azt is mond meg mit kezdjek vele, ha már hoztad :).

Akkor kaptam ezt a receptet, amit most megosztok Veled is, hátha Nálatok is akad egy feleslegessé vált ponty, amit elkészíthetsz a családnak, vagy barátoknak :)

 

Grillezett ponty

Hozzávalók:

– 1,5 kg friss ponty
– 3 db főtt burgonya
– 2 szál petrezselyem
– sör
– vaj
– só, bors
 

Így készítheted el!

A pontyot megtisztítjuk, felbontjuk és alaposan átmossuk. Kívül-belül megszórjuk borssal és sóval. A hasüregét megtöltjük a főtt burgonyával és a petrezselyemmel, majd összevarrjuk. Beletesszük egy halkosárba és sütés közben gyakori forgatás mellett felváltva sörrel és olvasztott vajjal locsolgatjuk. Sütési ideje függ a hal nagyságától, de általánosságban elmondható, hogy kilogrammonként 30-45 perc sütés idővel kell számolnunk.
 
Jó étvágyat hozzá :)
 

Egy-egy sikeres családi vagy baráti grillezés megszervezéséhez elengedhetetlen információkat, tippeket, recepteket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat