logo

Fűszeres vaj receptek

logo
Fűszeres vaj receptek

Az elkészített fogásokhoz kínálhatsz ínycsiklandó fűszervajat is, amely még ízletesebbé teszi a húsokat.
 
Remekül passzol szárnyasokhoz, halakhoz, és bármilyen grillezett húshoz, melyet a már kissé kihűlt húsok tetejére téve tálalhatsz.

 
 
 
Íme néhány recept:

 

1. Narancsos-tárkonyos fűszervaj

Hozzávalók:

– 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
– 1 db narancs reszelt héja
– 2 evőkanál tárkony

Így készítheted el!

A friss tárkonyt apróra vágjuk és a reszelt narancshéjjal együtt összekeverjük a vajjal. Rátesszük sütőpapírra vagy alufóliára és feltekerjük henger alakúra, a két végét lezárjuk és kifagyasszuk a hűtőben.

 

2. Zöldfűszeres fűszervaj

Hozzávalók:

– 1 kávéskanál kakukkfű
– 1 kávéskanál majoránna
– 1 kávéskanál bazsalikom
– 1 kávéskanál kakukkfű
– 25 dkg puha vaj

Így készítheted el!

A fenti recepthez hasonlóan a fűszereket felaprítjuk összekeverjük a vajjal, henger alakúra formázzuk és megdermesztjük.

 

3. Petrezselymes-bazsalikomos fűszervaj

Hozzávalók:

– 25 dkg puha vaj
– 1 evőkanál petrezselyemzöldje
– 1 evőkanál bazsalikom
– facsart citromlé
– ízlés szerint só, bors

Így készítheted el!

A bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a vajhoz, ízesítjük sóval, borssal és 3-4 csepp citromlével. Majd  henger alakúra formázzuk és a hűtőszekrényben kifagyasszuk.

Egy hozzászólás “Fűszeres vaj receptek”

  1. Liv szerint:

    Huuu a nqrancsos nagyon izgalmasan hangizk. :)

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat