logo

Dekorálj zenével!

logo
Dekorálj zenével!

Hogyan válaszd ki a helyszínhez és az esemény témájához való zenészeket?
Gondolj arra, hogy a feladatod az, hogy a színpadot zenészekkel, míg a helyszínt zenével kell dekorálnod. Mindkettőnek passzolnia kell egymással.

De vajon elférnek a zenészek az adott színpadon?
Könnyen felpakolnak, és kényelmesen tudnak zenélni?
Hol helyezed el őket, ha más fontos programnak is szüksége van helyre a színpadon?

Az alábbi 5+1 pont választ ad a fenti kérdésekre is, illetve kiegészíti azokat:

 

1. Mekkora a rendelkezésre álló hely?

Igen kényelmetlen lehet, ha egy nyolc főből álló művész együttest egy harminc fő befogadására alkalmas kis kápolnában szeretnéd alkalmazni, illetve ennek a fordítottja is, amikor egy 300 fős rendezvényen egy szólógitáros zenél a vendégeknek, aki elvész közöttük, hacsak nem helyezed el egy jól megvilágított színpadon.

Figyelj oda a színpad nagyságára is. Mindenképpen valamiféle emelvényen kell elhelyezned a zenészeket, nem szabad a füvön, vagy a homokban, sőt emelkedőn vagy lejtőn sem.
Ne legyenek útban a vendégek által használt útvonalakon sem. Úgy helyezd el őket, hogy lássanak, és ők is jól láthatóak legyenek. Úgy számolj, hogy egy zenésznek körülbelül annyi hely szükséges, mint 3 embernek, akik egymással szemben lettek leültetve, kényelmesen.
 

2. Látják a zenészek, hogy mi történik?

Észreveszik amikor valaki a beszédébe kezdene, vagy a fővendég érkezését? Nem szabad úgy elhelyezned őket, hogy ott milyen szuperül néznek ki… Ahhoz, hogy jó hangulatot tudjanak adni és ne akadályozzák a programot, hanem segítsék azt, látniuk kell. Mit? Például a táncteret, a ceremóniamestert, akár a menyasszonyt, vagy bármilyen olyan cselekményt melyre reagálniuk kell.
Ügyelj arra, hogy a zenészeket nyílt téren ne a nappal szemben ültesd le, és zárt térben se világítson rájuk túl erős fény, mert látniuk kell, hogy mit történik.
 

3. Elegendő elosztó van-e a színpadon, könnyen el tudnak helyezkedni?

Fontos, hogy a zenészek a hangszerekhez és akár a hangfalakhoz, illetve egyéb eszközhöz kapjanak megfelelő mennyiségű elosztót a színpad körül.
A másik ami lényeges, hogy a zenészek könnyen tudjanak be- és kipakolni, valamint mozogni.
Ügyelj arra, hogy legyen parkoló helyük és könnyen meg tudják közelíteni a színpadot, mert a pakolás és a készülődés elhúzódik, ha nehezebb a dolguk.
Ellenőrizd, hogy működjenek a liftek, legyenek szabadok a lépcsők, mert a hangtechnika és a hangszerek legtöbbször nemcsak méretesek, hanem nehezek is. Szükség esetén készülj úgy, hogy segítséget tudj biztosítani számukra a berendezkedéshez.
 

4. Időjárásra és hőmérsékletre felkészültél-e?

Általában Neked kell biztosítanod kültéren és beltéren/félig fedett helyszínen az árnyékot, hűtést, fűtést, sőt az esőtől és a széltől való védettséget is a zenészek számára. Kifejezetten nem ők, hanem a technika érzékeny ezekre a behatásokra és ha ezekre nem ügyelsz, akkor megeshet, hogy egyes zenészek joggal nem vállalják a fellépést akár a rendezvény kezdetekor, vagy közben kénytelenek abbahagyni a szolgáltatást.
Nekik is jár az a kényelem és figyelem, mint a vendégeknek, hiszen az általuk nyújtott minőségi szolgáltatás hosszú távú koncentrációt igényel.
 

5. Mit szabad és mit nem?

A helyszín és a vallási szokások, illetve egyéb szokásokat figyelembe kell venned, ezért előre egyeztetni kell a zenei stílust és a hangerő kérdését is. Utóbbira nemcsak a vendégek miatt lényeges, hanem a különféle rendeletekben előírt normák betartása miatt is.

 

Egyes esetekben a téma és a program eltérő zenei stílust kíván. Például egy sportkocsikat gyártó cég jótékonysági estét rendez, akkor milyen zenét képzelnél el? Klasszikus zenét? Vegyes, a  programhoz éppen illő ritmusokat? Dj-t? Rock zenekart? A választás sosem egyszerű, de Neked és az ügyfelednek együtt kell meghozni a döntést!

 
+1 Tipp: a többi szolgáltatóra és beszállítóra is gondolnod kell, mert ha egyikük nehezen tud közlekedni, akkor a többi is, főleg egy időben! Ne csak a vendégek helyébe képzeld bele magad, hanem azok helyébe is, akik szolgáltatást nyújtanak az ötleted megvalósításához!
 
Egy-egy sikeres üzleti rendezvény vagy találkozó megszervezéséhez nélkülözhetetlen tanácsokat, tippeket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

 

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat