logo

A szervezés áttekintése

logo
A szervezés áttekintése

Azért, hogy ne érezd úgy, mint amikor védőfelszerelés nélkül, egy szál kötélen kellene a magasban egyensúlyozva átjutnod az egyik oldalról a másikra, vetünk ismét pár áttekintő pillantást az eseményed megszervezésére.

Mert amikor elkezdődik az esemény, nincs vissza fordulási lehetőség. Éppen ennek okán idejében kell elkezdened a szervezést és gyakran áttekinteni az elemeit.

 

- Mitől is függ, hogy mikor kell kezdened a szervezést?

A válaszom, hogy attól függ, hogy mennyi eseményt terveztél az évre. Hogyha csak egyet tervezel, akkor elég fél évvel előtte kezdened. Ha netán többet is, akkor minimum 90 nappal előtte. Minél előbb foglalsz időpontot a vendégeid naptárában, annál jobb.

 

- Készíts úgynevezett idővonalat!

Amint kiderül a programmal, és magával a rendezvénnyel kapcsolatban egy-egy fontos elem, azonnal írd bele, hogy képben lehess mindvégig. Az idővonal használata megkönnyíti az életed és a veled együtt dolgozók életét is.

 

- Képzeletben bele kell bújnod a résztvevőid bőrébe, hogy az ő szemszögükből értékelhesd a programot. Gondoskodj róla, hogy az összes információt átadd, amire csak szükségük lehet.

- Győződj meg arról is, hogy az eseményeddel kapcsolatos információ világos, azaz közérthető.

- Már a kezdetektől olyan képet nyújts a leendő eseményről, mely felpezsdíti a célközönséged gondolatait.

- Az eseményen való részvételi szándék jelzését több módon is tedd lehetővé. Olyan esetben amikor belépő díj megfizetése is fennáll, akkor a legjobb, ha a legkorábbi megkereséskor adod a legnagyobb kedvezményt. Egyrészt ez Neked is egy jó visszajelzés az érdeklődés tekintetében, másrészt a célközönséged sorai között lévő többi személy részére is megmutatja, hogy nem szabad habozniuk, mert egyre nő az érdeklődés, és nem maradhatnak ki ebből ők sem!

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat