logo

5 tipp a biztonságos rendezvényhez

logo
5 tipp a biztonságos rendezvényhez

Biztonságban tudni egy rendezvény résztvevőit, illetve magát a rendezvényt nagy nyugalom, a Te részedről pedig nagy felelősség és ennek biztosítása alapvető kötelesség.

Minden galibát elkerülhetsz körültekintő szervezéssel. Senki nem várja el Tőled, hogy orvos, tűzoltó vagy rendőr légy, de azt igen, hogy ha a helyzet megkívánja, akkor jól kezeld az adott szituációt.
Az igaz, hogy sosem lehetsz elég körültekintő, de kellően felkészült igen.

A következő pár pontot bele kell venned a szervezésbe ahhoz, hogy a kockázati tényezőket a minimumra csökkentsd.

 

1. Elsősegély nyújtása

Az átlagos üzleti rendezvények esetében, ha nincs is meg a jogszabályok által előírt létszám, mely kötelez arra, hogy a mentő szolgálat jelen legyen a rendezvényeden, attól még készülhetsz úgy, hogy minimális ellátást tudj biztosítani probléma esetén.
Érdemes pár elsősegély nyújtó csomag beszerzése, mert sajnos adódhat olyan helyzet, amikor a pólya, a fásli és pár tapasz jól jöhet. Ezeken kívül jó, ha készülsz pár pokróccal, és zseblámpával is.

 

2. Telefonszámok

Az alapvető segélyhívó számokon felül érdemes tudnod a legközelebbi tűzoltóság, kórház és rendőrőrs számát.
Amennyiben olyan helyszínen van a rendezvény, ahol porta, vagy biztonsági szolgálat is van, ott az esemény idején aktuálisan dolgozók telefonszáma is sokszor nagy segítség lehet.
Amennyiben csapatban dolgozol, akkor a csapattagok is legyenek tisztában ezekkel az elérhetőségekkel, mert ha ők vesznek észre valamit elsőként, akkor az a pár másodperc, amivel nálad -vagy másnál- előbb hívhatnak segítséget, az életmentő lehet.

 

3. Csapatmunka

A fentiekben említett ok miatt is, illetve a jobb szolgáltatás nyújtásának okán is a legjobb, ha egy képzett csapattal dolgozol. Ez nem azt jelenti, hogy bérelj profikat, hanem azt, hogy jól értesült és kellően felkészült kollégákkal dolgozz együtt.
Megjegyzem, hogy egy alap elsősegély nyújtó tanfolyam csak pár ezer forintos tétel fejenként, ami senkit nem lát el sebészi képzettséggel, de elegendő tudást biztosít az adott helyzet megfelelő kezeléséhez.
Fontos, hogy minden kolléga tudja, hogy hol van elsősegély nyújtó csomag, víz, mellék-helyiség, és a tűzvédelmi kapcsolókat sem árt megmutatni a csapatodnak.
Az esemény előtt tartott kb. 15 perces rövid megbeszélés, mely a teljes gárdát érinti, még a beszállítókat és alvállalkozókat is beleértve, rendkívül hasznos a biztonság szempontjából.

 

4. Menekülési terv

A legtöbb helyszín el van látva ezekkel a praktikus jelzésekkel. Gondolj bele minden alkalommal, hogy ha úgy adódik, akkor miként valósítható meg az, hogy a lehető leggyorsabban, mindenféle akadályok – és egymásnak sérülést nem okozva – miként juthatnak ki az eseményen résztvevők a helyszínről.
Nem rabol el sok időt a szervezésből ez a terv, ellenben ha a kisujjadban van ez az információ, az növeli a rendezvény biztonságát.

 

5. Bejárás

Alapvető, hogy jól informált és felkészült szervező vagy! Mi sem bizonyítja ezt, jobban, mint az, hogy több okból is bejárod a rendezvény teljes helyszínét.

Több szem többet lát alapon a kollégák is segíthetnek ebben, illetve abban, hogy a vendégek szemével is lássanak.
A menekülési útvonalakat ellenőrizni kell, egyéb a szabad mozgást nehezítő vagy akadályozó elemet el kell távolítanod a vendégek útjából.
Minden technikai eszköznek, ajtónak, mosdónak, stb. rendeltetés szerűen kell működnie az esemény alatt.
Ezt meg kell tenned pár héttel az esemény előtt, 1-2 nappal az esemény előtt, pár órával az esemény előtt, és természetesen közvetlenül az esemény után is.

 
Mint az összes többi kalap, amit egy rendezvényszervezőjeként viselsz, így biztonsági főnökként is át kell látnod mindent részletesen.
A fentiekben tárgyaltakat természetesen minden egyéb, a helyszín, vagy a program által megkívánt biztonsági szemponttal ki kell egészítened.
Amennyiben ezt a fontos szervezési elemet is szem előtt tartod, úgy biztos lehetsz abban, hogy a teljes eseményt, a helyszínt, a vendégeket és a kiszolgáló személyzetet is nagyobb biztonságban tudhatod!
 
 
Egy-egy sikeres üzleti rendezvény vagy találkozó megszervezéséhez nélkülözhetetlen tanácsokat, tippeket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

 

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat