logo

4 tipp pácoláshoz

logo
4 tipp pácoláshoz

A pácolással zamatosabbá és omlósabbá teheted grillezett ételeidet. A legtöbb páclé alapja növényi olaj, amely biztosítja az elkészült hús szaftosságát.

Nem győzöm hangsúlyozni, annak fontosságát, hogy a grillezés előtt a felesleges olajat el kell távolítani például egy papírtörlő segítségével, nehogy az lecsöpögjön és lángra kapjon miatta a parázs!

A még tökéletesebb és intenzívebb íz elérése érdekében a grillezendő húsokat vagdosd be egy kicsit és így tedd a páclébe őket, ezzel a módszerrel egyébként a pácolási időt is lerövidítheted.

 

Következzen néhány receptötlet:

 

1. Kapros-tormás pác

Hozzávalók:

– 6 evőkanál fehérborecet
– fél citrom facsart leve
– 6 evőkanál olívaolaj
– 3 evőkanál aprított kapor
– fél evőkanál reszelt torma
– só, bors ízlés szerint

Így készítheted el!

Az összes hozzávalót egy tálkában összekeverjük, majd a grillezni kívánt húsokat leöntjük vele. Ez a páclé marhahúsok és halak pácolásához tökéletes. A marhahúsnak 1 óra, a halnak 30 perc a általános pácolási ideje.

 

2. Oregánós és citromos pác

Hozzávalók:

– 2 evőkanál oregánó
– 1 gerezd zúzott fokhagyma
– 1 db citrom facsart leve és reszelt héja
– 1,5 dl olívaolaj
– só és bors ízlés szerint

Így készítheted el!

Az összes hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a grillezendő húsokra. Bármilyen hús pácolására ideális.

 

3. Gyömbéres-joghurtos pác

Hozzávalók:

– 1 nagy dobot joghurt
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– fél evőkanál gyömbér
– fél evőkanál facsart citromlé
– 3 evőkanál aprított mentalevél
– 1 kis kanál őrölt koriander
– só, bors ízlés szerint

Így készítheted el!

Az összes hozzávalót összekeverjük és ráöntjük a grillezendő húsokra. Szárnyashúsokhoz, bárányhúshoz és halhoz tökéletesen harmonizál.

 

4. Klasszikus barbecue pác

Hozzávalók:

– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 4 evőkanál ketchup
– 2 evőkanál balzsamecet
– 2 db lime facsart leve
– 1 teáskanál pirospaprika
– 1 evőkanál barna cukor
– só, bors ízlés szerint
– csípős, pirospaprika szósz ízlés szerint

Így készítheted el!

Az összes hozzávalót összekeverjük , hozzáadjuk a grillezendő húsokat, amely lehet például szárnyas-, sertés-, marha-, bárányhús.

Egy-egy sikeres családi vagy baráti grillezés megszervezéséhez elengedhetetlen információkat, tippeket, recepteket e-mailben küldjük el Neked.
Add meg a neved és e-mail címed és kattints a “Kérem az ingyenes anyagot” gombra.

Név*
Email*

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat