logo

3 saláta tipp

logo
3 saláta tipp

Egy kerti partiról nem hiányozhat a sok finom hús mellé, a saláta sem.

Összegyűjtöttünk Neked 3  jól bevált receptet, amivel feldobhatod a grill menüt :)

 

 

 

1. Különleges hagyma saláta

Hozzávalók:

– 4 db narancs

– 2 szál póréhagyma

– 1 db citrom facsart leve

– 1 evőkanál mustár

– ízlés szerint só, bors

– currypor, cukor

 

Így készítsd el!

A hagymát felszeleteljük vékony karikákra, megsózzuk és 15 percez állni hagyjuk. A meghámozott narancsot kis kockákra összedaraboljuk. Egy tálban a facsart citromlevet felhígítjuk 2 evőkanál vízzel, majd a mustár és a curryt elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, borssal és egy csipet cukorral (vagy másfajta édesítővel pl méz). Ebbe beleforgatjuk a hagymát, és a narancsot. Betesszük a hűtőszekrénybe min. 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

 

2. Fitt saláta

Hozzávalók:

– 2 db tojás (főtt)

– fejes saláta

– 1 csokor petrezselyem

– 4 db retek

– 2 db paradicsom

– 4 párolt brokkoli

– 1 evőkanál olívaolaj

– 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

– fél citrom facsart leve

– só, bors

 

Így készítsd el!

A tojásokat megfőzzük és a brokkolit megpároljuk. A fejes salátát alaposan átmossuk és egy tálba tesszük.  A többi zöldséget is ízlés szerint feldaraboljuk, valamint a főtt tojást és a párolt brokkolit is. Sóval, borssal, olívaolajjal, és citromlével ízesítjük, jól összekeverjük és tálalás előtt megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.

 

3. Paprika saláta 

Hozzávalók:

– 8 db húsos piros pritamin paprika

– 2 evőkanál ecet (5%)

– 2 evőkanál olívaolaj

– 4 gerezd fokhagyma

 

Így készítsd el!

A paprikákat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük és sütőben a rácson 15-20 perc alatt megsütjük. Hideg vízbe tesszük és a héját lehúzzuk, a magházát is kiszedjük. Összedaraboljuk tetszés szerint. Az ecetet, olívaolajat, sót és az összezúzott fokhagymákat összekeverjük, ez lesz az öntet. Ebbe beletesszük a paprikákat és hagyjuk állni benne 1 órát.

 

 

 

 

Hozzászólások lezárva.

logo
logo
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat